Мед Атлант

У середмісті Франківська борються з торгівлею людьми. ФОТО

Сьогодні, 30 липня, на Вічевому майдані розпочалась Всеукраїнська інформаційна акція “Лабіринт можливостей”. Дійство приурочили до Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми.

Картонний лабіринт одразу привернув увагу малечі. З-під коробок лише видніються голови маленьких прикарпатців, а слідкують за ними не надто старші пластуни.

Ми хочемо людей ближче ознайомити з тим ганебним явищем, яке, на жаль, ще є в нашій країні. А особливо, тих українців, котрі хочуть виїхати закордон”, – отець фонду “Карітас Івано-Франківськ УГКЦ” Володимир Чорній.

Акція відбувається під гаслом: “Пізнати правду та бути озброєним знаннями”.

Кожен має знати свої обов’язки та права закордоном, щоб могти запобігти торгівлі людьми. Ми хочемо можливість людям пізнати ту правду та уникнути цього, адже профілактика це завжди краще”, – продовжує священик.

За словами директора департаменту соцполітики Володимира Корженьовського, впродовж 4-х років тенденція торгівлі людьми постійно зростає. За останніх півроку було зареєстровано 4 випадки торгівлі прикарпатцями за кордоном. Втім, часто люди не афішують це, тож насправді статистика набагато сумніша.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...