Мед Атлант

Близько 800 дерев висадили у Франківську цього року

Близько 20 вже сформованих дерев було поламано. Також зафіксовано факти крадіжок дерев, особливо ялинок.

Цьогоріч в Івано-Франківську висадили на 200 дерев та на 1000 кущів більше у порівнянні з 2017-м. Так вулиці міста поповнились 790 деревами та 2500 новими кущами. Роботи з озеленення планують продовжити восени, коли погодні умови знову сприятимуть.

Про це на оперативній нараді у міського голови повідомив директор Департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Михайло Смушак.

У Департаменті відмовились від посадки несформованих дерев. Всі дерева, які висаджуються сьогодні, сягають висоти більше 2.5 м (за виняток ялинок). Також після висадки передбачено догляд за деревами: полив, оброблення мін. добривами та засобами від шкідників.

Директор департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Михайло Смушак зазначив, що хоч і місто постійно вдосконалюється в напрямку озеленення, але проблеми залишаються. На жаль, найбільше з них пов’язані з людським фактором. Приміром, вже цього року поміняли 270 огороджень – їх просто ламають. Також він розповів, що не приживається близько 15-20% дерев. Головна проблема – вандалізм. Саджанці ламають або ж крадуть. Лише за останній місяць знищили 20 молодих дерев. Аналогічна проблема існує і в центральному парку Івано-Франківська.

Михайло Смушак наголосив, що зараз є потреба розробити дендроплан міста, який створить єдину концепцію озеленення міста та систематизує догляд за насадженнями. У свою чергу міський голова Руслан Марцінків доручив керівниці КП “Центр розвитку міста та рекреації” Руслані Василюк перебрати до своїх повноважень й галузь озеленення міста та обслуговування насаджень.  Крім того, Руслан Марцінків дав протокольне доручення прописати обов’язковим пунктом містобудівних умов – озеленення.

Читайте такожОзеленення та смітники: чиновники пропонують змінити умови видачі містобудівних дозволів

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...