Мед Атлант

На Прикарпатті 5 людей отруїлись після застілля

31 липня в інфекційне відділення Надвірнянської районної лікарні госпіталізували чотирьох пацієнтів віком від 38 до 53 років. Попередній діагноз – харчове отруєння.

Потерпілі, жителі села Зелена Надвірнянського району, 28 липня святкували весілля в піцерії у селі Ланчин, пише Галка.

30 липня гості влаштували поправини у молодої, яка родом із Зеленої. Опісля, 31 липня, вони звернулися до Надвірнянської районної лікарні з ознаками отруєння.

Начальниця відділу санітарно-епідеміологічного нагляду та організації розслідування спалахів Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області Олександра Палійчук розповіла, що після цього випадку до Ланчинської піцерії відправили інспекцію, яка перевірила харчі, кухню та каналізацію закладу. Фахівці встановили, що підстав для закриття закладу немає, адже гості отруїлися вже за межами ресторану. Ймовірно, весільна їжа зіпсувалася через термін придатності або неправильне зберігання.

Пацієнтам поставили діагноз “гострий ентероколіт”. На цей час стан людей середньо-задовільний, – каже Олександра Палійчук.

До речі, станом на 1 серпня кількість отруєних збільшилася. Госпіталізовано вже 5 людей із села Зелена Надвірнянського району.

Читайте також: “Швидка” затрималась: прикарпатець помер на вулиці серед білого дня

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...