Мед Атлант

Соціологи дізнались, що приносить найбільшу радість українцям у житті

Ці групи лідирують у рейтингу радості останні десять років. Телевізор випав з першої п’ятірки.

У липні 2018 ода найбільше радості в житті українцям приносять родина (74%), діти (63%) і друзі (49%), свідчать дані опитування Соціологічної групи “Рейтинг”, пише видання “Дзеркало тижня“.

Також радість українцям приносять подорожі (30%), спілкування з природою (30%), гроші (29%), музика (27%), робота (25%), домашні тварини (24%), подарунки (22%).

Майже кожному п’ятому українцю приносять радість відпустка/канікули, книги, інтернет, перегляд телевізора, їжа, секс, а також прибирання в будинку і заняття спортом. Кожному шостому – кіно, дні народження, молитва, шопінг. Майже кожному десятому – театр, танці, пісні, перемоги улюбленої команди або просто усамітнення. Близько 5% приносять радість навчання і алкоголь, 1-2% – азартні ігри і легкі наркотики. Тільки 1% українців зазначили, що їм нічого не приносить радості в житті.

1

Протягом останніх 10 років найбільше зросло відчуття радості від родини, дітей, друзів, відпусток і подорожей, домашніх тварин і спілкування з природою, занять спортом, сексу, їжі, книжок, театру, пісень і танців.

Однак за останні 10 років істотно зменшилася кількість респондентів, які отримують радість від перегляду телевізора (ще в 2009-2011 роках перегляд телевізора стабільно потрапляв у першу п’ятірку рейтингу радості, тоді як сьогодні це середина другої десятки).

1

Опитування було проведено 10-15 липня 2018 року серед 2000 респондентів. Метод – формалізоване інтерв’ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження не більше 2,2%.

Як свідчать дані опитування Київського міжнародного інституту соціології, за останній рік в Україні різко виріс рівень щастя. Порівняно з минулим роком частка щасливих збільшилася на 10 процентних пунктів, з 53% у травні 2017 року до 63% у травні 2018 року.

Читайте також: Стало відомо, на скільки можуть зрости тарифи на газ для населення

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...