Мед Атлант

На Прикарпатті кожен п’ятий заклад оздоровлення дітей з санітарними порушеннями

З початку оздоровчої кампанії фахівці Держпродспоживслужби в області провели 158 перевірок у закладах  відпочинку дітей.

Порушення вимог санітарного законодавства встановлено в кожному п’ятому закладі, інформують в прес-службі Держпродспоживслужби області.

Основними видами порушень, що встановлені під час обстежень закладів, були:

  • невідповідності питної води вимогам санітарних норм за санітарно-хімічними та бактеріологічними показниками,
  • нестандартні змиви з чистого посуду та обладнання на харчоблоках дитячих закладів,
  • недотримання правил миття посуду та особистої гігієни працівниками харчоблоку.

Впродовж червня-липня в закладах оздоровлення та відпочинку області перебувало 16 100 дітей, в тому числі оздоровлювались – 4219, відпочивали – 11881.

Протягом липня в області функціонували 43 дитячі заклади оздоровлення та відпочинку, із них 17 – позаміських стаціонарних, 16 – наметових та 10 – з денним перебуванням.

За даними лабораторних досліджень, відхилення з калорійності від меню-розкладів зареєстровано у 1,9% проб, бактеріологічне забруднення готових страв встановлено у 0,6% проб, питома вага позитивних змивів на санітарно- показову мікрофлору з обладнання, інвентарю, рук та санітарного одягу кухарів закладів оздоровлення становила 7,9%.

Лабораторний контроль за якістю питної води та харчуванням дітей проводитиметься до закінчення оздоровчого сезону. На особливому контролі Держпродспоживслужби – профілактика харчових отруєнь та гострих кишкових інфекцій у дитячих оздоровчих закладах.

В ході моніторингових відвідувань та планових перевірок виявлено 29 незареєстрованих суб’єктів господарської діяльності, які надають послуги оздоровлення та відпочинку організованих груп дітей. В Головному управлінні Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області створено відповідний реєстр цих суб’єктів господарської діяльності та видано наказ щодо проведення позапланових перевірок даних суб’єктів господарської діяльності з питань дотримання санітарних вимог, забезпечення дітей якісним і безпечним харчуванням.

Про результати перевірок та усунення виявлення порушень буде проінформовано пізніше.

Читайте також: Майно власника незаконної канатки у Карпатах, де розбився молодий франківець, арештують

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...