Мед Атлант

Сильні духом: близько п’яти тисяч прочан пішки прийшли до Крилоса. ФОТО

На Прикарпатті розпочалася Всеукраїнська проща до Крилоса. Паломники з Івано-Франківська попри спеку вирушили на галицьку землю.

Земля Давнього Галича зустріла колону із п’яти тисяч прочан ясним сонцем. Рухаючись із трьох напрямків – Івано-Фрнаківська (понад дві тисяч осіб), Калуша (біля півтори тисячі осіб) та Буршина (понад півтори тисячі осіб), колона прочан вийшла на крилоську гору, інформує прес-служба Івано-Франківської архієпархії УГКЦ.

В рамках програми прощі зараз прочани відпочивають. В часі відпочинку паломники мають нагоду приступати до Святого Таїнства Покаяння. Після чого розпочнеться Вечірня та нічна програма. Крім  того, парох с. Крилос о. Ярослав Жолоб розповість історію чудотворної ікони.

Всеукраїнська Патріарша проща до Галицької Чудотворної ікони Матері Божої триватиме до неділі, а кульмінацією її стане Архієрейська Божественна Літургія в Крилосі, котру очолить Глава і Отець УГКЦ Блаженніший Патріарх Святослав. Проводиться ж вона з нагоди Року Божого Слова в Україні та 1030-ї річниці хрещення Русі-України.

Цьогоріч Літургія розпочнеться о 9:00 год.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...