Мед Атлант

На допомогу мешканцям: у місті презентували громадську ініціативу “Франківськ 112″. ФОТО

У місті презентували громадську ініціативу “Франківськ 112”. Вона дієва як в обласному  центрі, так і на Прикарпатті в цілому.

Ініціатива запрацювала у місті раніше. Проте сьогодні, 6 серпня, команда вирішила  презентувати “Франківськ 112” офіційно і поспілкуватися з мешканцями і поліцією  зокрема. А все для того, аби почути їх  думку і, звісно, заявити про себе. Кажуть, вдосконалюватися – ніколи не пізно.

Працює така ініціатива у соцмережі Telegram. Для цього створений канал, де надається основна інформація без спаму, а також є чат, де можна обговорити і доповнити ту чи іншу подію.

Канал: @t.me/IF112, Чат: @t.me/ChatlF112

Серед засновників більше десяти осіб. Всі вони спеціалісти у тій чи іншій галузі. Саме це об`єднує різних людей і немає якоїсь вибірки по спеціальності чи вміннях.

Метою громадської ініціативи “Франківськ 112”  є взаємодопомога громадян Івано-Франківська та області у складних ситуаціях. Також на основі ініціативу діє  в Telegram чат “Бот 130” (@ivanofrankivsk_130_bot). Він допомагає виявити  нетверезого водія на дорогах міста, каже співорганізатор Максим Торбяк.

На фото Максим Торбяк

Ми також хочемо інформувати про людей у стані алкогольного сп’яніння. Для цього ми створили анонімного бота “Бот 130″, завдяки якому ви можете повідомити в поліцію про захмелілого водія. Для цього з телефону потрібно заповнити бланк: марка авто, колір машини, номерний знак і т.д., – розповідає один з ініціаторів проекту Юрій Клочко.

На презентацію команда запросила начальник ГУНП в Івано-Франківській області Володимира Голубоша і начальника УПП в Івано-Франківській області Олега Костенка. Зокрема і Голубош, і Костенко упевнені, що це хороша ініціатива, яка ще й допомагає правоохоронцям як вдень, так і вночі.

Олег Костенко каже, що справді виявлено через чат “Бот 130” нетверезих  керманичів. На них складено протоколи. Костенко не заперечує, що патрульним така ініціатива допомагає і подякував за  небайдужість.

Це дозволяє швидко отримувати інформацію про порушення та затримати зловмисника. Добре, що  є люди, які готові комунікувати, – зазначив Володимир Голубош.

На фото Володимир Голубош (ліворуч) і Олег Костенко (праворуч).

Наприклад, якщо трапилася крадіжка, загубили речі, зникли близькі люди чи виникла несправність або аварія на дорозі, повідомляємо та допомагаємо одне одному.

Взаємодопомога людей – ефективна у розрізі сучасного життя, – запевняють організатори.

Будь-хто може долучилися до проекту, наразі у каналі та чаті по близько 800 підписників.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...