Мед Атлант

Тарас Прохасько розповів, чому у Франківську тяжко з сучасним мистецтвом

Письменник, один із представників станіславського феномена Тарас Прохасько, без перебільшення,  є одним із символів сучасного Івано-Франківська, а його книжки розкуповують по всіх куточках країни.

В інтерв’ю “Українській правді” він розповів, чому у Франківську зараз тяжко з сучасним мистецтвом.

“Останнім часом Івано-Франківськ відомий тим, що після виступів артистів тут можуть святити зал, а за провокативний перформанс звинувачують у хуліганстві. Як в такій атмосфері міста живеться творчій людині?”– запитує кореспондент Прохаська.

Атмосфера такого консерватизму не є тотальною. Тобто одна з переваг України в тому, що все ж таки це не є тоталітарна країна. І будь-які ініціативи влади, незважаючи на те, яка це влада – чи місцева, чи регіональна, чи загальна – вони проходять паралельним життям. Так, був скандал. Так, були якісь заяви міського голови, від яких могло бути соромно. Але з іншого боку, немає ніякого сорому, тому що ми знаємо, хто він такий. Це сприймається швидше як курйози. Насправді місто Станіславів (колишня назва Івано-Франківська – УП) від самого його початку страшенно перейняте споживацьким рухом. Тут основні інтереси містян є дуже прагматичними, дуже утилітарними, і це місто, в якому цей споживацький орієнтир на першому місці. Тому з сучасним мистецтвом загалом тяжко, – відповів письменник.

Фото – “Українська правда”.

Читайте такожТарас Прохасько приготує благодійну вечерю, щоб допомогти онкохворому хлопчику

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...