Мед Атлант

Поліція у смартфоні: за тиждень мобільний додаток “My Pol” встановили понад тисячу користувачів. ФОТО

З 1 серпня на Івано-Франківщині стартував мобільний додаток з допомогою якого громадяни можуть повідомити до поліції про вчинення злочину або надіслати сигнал “SOS” у разі екстремальної ситуації чи прямої загрози життю та здоров’ю.

Івано-Франківщина стала 2 областю після Буковини, де запрацював додаток.

З початку введення в дію додатка від громадян почали надходити повідомлення, що свідчить про його ефективність, зручність та, відповідно, популяризацію серед населення. Зокрема, з різними повідомленнями як про вчинення так й про ймовірність правопорушень скористалися понад 10 користувачів у т.ч. і представники засобів масової інформації, – розповідають у прес-службі ГУНП в Івано-Франківській області.

Надійшло 5 повідомлень категорії “SOS”, жодне з яких не знайшло свого підтвердження. За усіма без виключення повідомленнями поліція відреагувала виїздами на місце події.

Додаток можна встановити  через “Google play”“App Store”

Нагадаємо, за допомогою додатка абоненти надсилають з телефона повідомлення про ситуацію, яку вони бачать або у яку потрапили. Якщо немає можливості повідомити деталі, абонент тисне кнопку “SOS”, що означатиме для поліцейського у будь-який час доби невідкладно поспішити на допомогу. Її потрібно застосовувати тільки у випадку прямої загрози життю. Для цього потрібно натиснути та утримувати кнопку “SOS” і поліцейські в ситуаційному центрі отримують дані про характер загрози та ваше місце перебування. Також з додатка громадяни можуть отримувати повідомлення і від поліції. В основному, вони можуть стосуватися інформації про виникнення екстреної ситуації в тому чи іншому мікрорайоні, перекриття дорожнього руху, переслідування зловмисника, тощо.

Через додаток поліція може попередити мешканців області про ту чи іншу ситуацію: затори, негоду. Зокрема йдеться: про екстрені події; про оперативні події; про оцінку роботи поліцейських.

Додаток є безкоштовним і дотримується правового поля. У додатку можна читати регіональні та національні новини. Крім того, можна знайти на карті найближчий відділ чи лікарню. Це в резонансних і небезпечних ситуаціях великий плюс.

Закон про персональні дані спрацьовує у додатку: поліція немає можливості втручатися у ваш смартфон. Адде ходили чутки, наче це можливо. Про це приватна компанія-розробник підписувала договір. Мешканців просять не зловживати додатком, аби лише перевірити роботу поліції. Адже за хибний виклик передбачена відповідальність.

Відео, як виклик поступає від громадянина до поліції:

У додатку розміщенні рекомендації, як спілкуватись із поліцейськими: у випадку затримання, у відділку поліції та при перевірці документів. Тут розписані повноваження поліцейських, правила поведінки, якщо ви свідок злочину.

До слова, кожен може ввести групу крові, та, при наявності, назву медичних препаратів, на які у вас алергічні реакції, та хронічні захворювання. Тоді під час нещасного випадку поліція швидше та ефективніше надасть вам допомогу.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...