Мед Атлант

Жителя Франківщини судитимуть за підтримку “ЛНР” та “ДНР”

Мешканець села Мала Кам’янка в Івано-Франківській області постане перед судом за звинуваченням у посяганні на територіальну цілісність України.

Про це повідомляє прес-служба Коломийського міськрайонного суду. Згідно з повідомленням, слідство встановило, що обвинувачений публікував в соцмережах коментарі, в яких схвалював захоплення проросійськими бойовиками частин Донецької та Луганської області.

Зокрема в січні 2017 року чоловік висловлювався за приєднання Донбасу до Росії, тому що “в Україні буде НАТО”. Такі заклики він публікував зі свого мобільного телефону в мережі “ВКонтакте”.

Обвинувачений визнав свою провину – відповідна угода між ним та прокурором надійшла до суду разом із обвинувальним актом. Підготовче судове засідання відбудеться 26 жовтня.

Публічні заклики до дій, які можуть до зміни державного кордону або порушення конституційного ладу в Україні, підпадають під статтю Кримінального кодексу “посягання на територіальну цілісність і недоторканність України”. Вони караються обмеженням або позбавленням волі на термін до трьох років.

Читайте також: Прикарпатський суддя-хабарник чекатиме вироку суду за ґратами

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...