Мед Атлант

Перший пішохідний фонтан у Франківську планують облаштувати вже до кінця жовтня

МІСТО вже писало, що у Франківську з’являться три нові водограї: локації, особливості. ФОТО

Ми поцікавилися, як проходить підготовка до будівництва цих водних об’єктів і появу якого варто очікувати найшвидше.

Пішохідний фонтан на вулиці Незалежності

Будівництво пішохідного фонтану поруч стоматологічного корпусу на стометрівці  було анонсовано ще минулого року. Однак його відтермінували.  У Департаменті житлової, комунальної політики та благоустрою пояснюють, що підрядники, які виграли тендер, виявилися банальними аферистами. З бюджету виділили 6 мільйонів гривень на будівництво, але київська фірма-переможець так і не взялась за роботу. Наразі триває судова тяганина.

Як повідомив МІСТУ директор Департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Івано-Франківської міської ради Михайло Смушак,  чергове засідання відбудеться наприкінці серпня. Новий тендер зможуть оголосити лише після завершення судового процесу. Тож, за його словами, цього року появи пішохідного фонтану на стометрівці очікувати не варто.

Пішохідний фонтан на перехресті вулиць Миколайчука-Стуса

У комунальному підприємстві “Івано – Франківськводоекотехпром”, який є замовником, кажуть, що підготовка до будівництва нового водного об’єкту іде повним ходом. Роботи планують завершити вже до кінця жовтня цього року.

Проектно-кошторисна документація в нормі, тендер відбувся, вже приступили до виконання – встановили огородження, розпочали розкопки. Будівельні роботи плануємо завершити до кінця жовтня, щоб вже на початку листопада фонтан запрацював у тестовому режимі. Від поставлених графіків можемо відійти, якщо свої корективи внесе, наприклад, погода, – розповів прес-секретар  КП “Івано – Франківськводоекотехпром” Володимир Шпег.

Підрядником на виконання проектно-кошторисної документації та ведення авторського нагляду для будівництва пішохідного фонтану в мікрорайоні “Каскад” стало ТОВ “Капітал Інжиніринг”. Вартість робіт склала 71 505 гривень.  Договір на будівництво фонтану на розі вулиць Василя Стуса – Івана Миколайчука КП “Івано-Франківськводоекотехпром” 10 липня цього року уклало з підприємством “Аква-клімат”. Сума договору становить 2,6 мільйона гривень.

Додамо, що за інформацією КУРСу,  підприємство “Аква-клімат” очолює екс-голова Снятинської райдержадміністрації Роман Маліновський, засновником підприємства є його мати Клавдія Маліновська.

За умовами закупівлі, учасник мав надати ліцензію на виконання робіт, що визначені в технічному завданні. Маліновський надав копію ліцензії без печатки та додатку про перелік робіт, які має право виконувати підприємство. Також ПП “Аква-клімат” не має досвіду встановлення фонтанів. Щодо виконання аналогічних робіт Маліновський вказав, що у кількох установах виконував поточний ремонт водопроводу та ремонт систем опалення. Проте документального підтвердження про виконання цих робіт (договорів та актів виконаних робіт) учасник закупівлі не надав. Втім, “Івано-Франківськводоекотехпром” прийняв пропозицію ПП “Аква-клімат” і уклав з ним договір. За його умовами, роботи мають завершитися до 31 жовтня 2018 року. Гарантійний термін становить 10 років.

 Фонтан на вулиці Січових Стрільців

Як розповів директор “Водоекотехпрому” Роман Кімачук, замовником робіт з облаштування фонтану на вулиці Січових Стрільців (поруч колишньої друкарні) є одна з будівельних компаній міста. Вже погоджено проект облаштування, отримано технічні умови. Цей фонтан стане окрасою скверу, який планують облаштувати на місці парковки.

21 червня 2018 року Івано-Франківська міська рада надала Управлінню капітального будівництва міськвиконкому дозвіл на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,0681 га по вулиці Січових Стрільців, поруч будинку №78, для будівництва скверу з влаштуванням фонтану та зупинки громадського транспорту. Саме за цією адресою знаходиться будівля колишньої друкарні.
Нагадаємо, що відповідно до Меморандуму “Про спільну реалізацію проекту благоустрою “Скверу перед друкарнею” (від 4 жовтня 2016 року), половину бюджету проекту забезпечує “Тепле Місто” (за рахунок ґрантових коштів від фонду Western NIS Enterprise Fund. Фонд профінансує половину вартості проекту, а це сума у розмірі 3,377 млн грн. ), іншу – виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради. Ґарантом виконання домовленості виступає міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків. Третя сторона-підписант меморандуму – мережа супермаркетів “Вопак” (орендує перший поверх друкарні) – теж висловила підтримку ідеї втілення проекту і готовність сприяти її реалізації.

Читайте такожЧи потрібні Івано-Франківську пішохідні фонтани: думки мешканців. ВІДЕОСЮЖЕТ

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...