Мед Атлант

Більше 80 жителів Калуша зможуть отримати компенсацію за підтоплення

На офіційному сайті Калуської міської ради оприлюднений проект рішення виконкому про виділення одноразових грошових допомог мешканцям міста, які постраждали від підтоплень через проливні дощі 28 червня цього року.

Для того, щоб забезпечити фінансування виплат, міська рада внесла зміни і до міської програми соціального захисту на 2018 рік заклавши на виплату таких допомог 200 тис. гривень, інформують “Вікна”.

Також упродовж липня спеціально створена комісія за заявами калушан проводила обстеження завданих збитків. Відтак мешканців, які постраждали від проливних дощів поділили на три категорії. Перша – у яких затопило город, друга – підтоплені підвали житлових будинків, літніх кухонь і третя – у яких вода дісталася житлового будинку. Люди зможуть отримати кошти лише після того як відповідне рішення прийме виконком.

І хоча на допомоги у міській програмі передбачено 200 тис. гривень, за проектом рішення на ці цілі витратять лише 164,5 тис. гривень. Як повідомили в управлінні соціального захисту Калуської міської ради,  у переліку на виплату одноразової грошової допомоги через підтоплення – 81 мешканець міста. Розмір виплат коливається від 1,5 до 8 тис. гривень. На допомогу у максимальному розмірі претендує четверо калушан.

Читайте також: Більше сотні жителів Болехова перекрили дорогу, вимагаючи ремонту автошляхів. ОНЛАЙН

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...