Мед Атлант

Чоловік слова і легенда Карпат: яким залишиться в пам’яті письменник Степан Пушик. ВІДЕОСЮЖЕТ

МІСТО писало, що у ніч на 14 серпня перестало битися серце відомого письменника, громадського і політичного діяча, Лауреата Державної премії України імені Тараса Шевченка, заслуженого діяча мистецтв України, професора Прикарпатського національного університету імені В. Стефаника Степана Григоровича Пушика.

15 серпня у стінах Прикарпатського національного університету відбулася прощальна церемонія. Віддати останню шану Степану Пушику прийшли сотні людей – друзі, колеги, студенти. Після церемої тіло письменника відвезли у село Вікторів Галицького району, звідки він родом.

Ніяк не звикну, що він пішов від нас. Другого такого чоловіка точно не буде: хаотично добрий, колоритний, великий у своєму контрасті, трудоголік. Позавчора, об 11-й вечора,  він ще працював, а через півтори години стався приступ і його не стало. Був у роботі до останнього. Степан Пушик був чоловіком слова, легендою Карпат, – розповів літературознавець, голова обласної організації Національної спілки письменників України Євген Баран.

Спогадами поділилася й студентка Степана Пушика Оксана Гуман:

Його лекції, думаю, запам’ятаються всім студентам назавжди. Цікавий співрозмовник, викладач, розумна і талановита людина, що вміла передавати свої знання. Любив Україну і закликав це робити усіх.

Оксана Гуман додала, що ніколи не забуде жартівливу фразу, яку Степан Григорович озвучував  після лекцій,  або на початку контрольної роботи: “Ні Пушика вам, ні пера!”.

Подробиці у відеосюжеті МІСТА:

Читайте також“Людина має мати хребет”: про життя і творчий доробок видатного прикарпатця – Степана Пушика

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...