Мед Атлант

У Франківську читають еротичну прозу. ФОТО

16 серпня на “Промприладі. Реновація” о 18:00 чотири авторки – Ольга Деркачова, Олеся Дибовська, Юлія Судус, Софія Сіренко – читали власну еротичну прозу.

Ідея такого літературного заходу в авторок з’явилася давно.

Бо якась така вселенська несправедливість, що з малою прозою, що з її читаннями, – коментує Ольга Деркачова. – Як авторку 5 збірок оповідань мене то ображає. Коли ти пишеш вірші, тобі простіше з ними вийти в публічний світ, з прозою складніше. Добре, що є однодумці, з якими і творитимемо публічний світ еротичної прози.

Письменниці ретельно вибирали тексти, бо для автора важливо опинитися з слухачами на одній емоційній хвилі. Так склалося, що люди, за словами Ольги Деркачової, бояться оголеності слів більше, ніж оголеності тіла, тому слід долати ці страхи, а такі еротичні читання в цьому допоможуть.

Еротика – це ж не порнографія. Хоча, мабуть, місту бракує власне хорошої еротики, бо занадто багато останнім часом говоримо про порнографію. Вірю, що слухачі не підуть невдоволеними, вірю в магічну силу слова, вірю, що в світі після наших читань побільшає щирості та відкритості, – розмірковує Ольга Деркачова.

Негативної реакції молоді авторки не очікують та сподіваються, що відвідувачі читань провели вечір з естетичною насолодою.

Довідка: Ольга Деркачова – сучасна українська письменниця, доктор філологічних наук, професор, авторка романів “Крамниця щастя”, “Коли прокинешся”, “Дім Терези”, збірок оповідання “Синдром підсніжника”, “За лондонським часом”, “Повидло з яблук” та інших.

Літературний дебют Олесі Дибовської, Юлії Судус, Софії Сіренко відбувся цього року: у видавництві “Discursus” вийшла друком їхня спільна книга “Інтонації”.

Читайте також: Дякую світові, що терпить мене стільки часу: прикарпатська письменниця святкує ювілей

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...