Мед Атлант

Селяни у розпачі. На Прикарпатті землю продали разом з дорогою. ВІДЕО

МІСТО писало, що влада Калуського району, жителі села Завій і керівництво ТзОВ “Калушліспромгосп” не дійшли згоди щодо лісової дороги, яку раніше приватизувало підприємство. Адже землю продали разом з дорогою.

Тепер мешканці прикарпатського села Завій не можуть добратися до лісу. А все тому, що єдину в селі дорогу, яка вела туди, просто продали. Самі ж чиновники визнають, що не законно, але ж пальцем вказують на попередників. Проти колишнього голови села розпочали кримінальну справу, але згодом її закрили, бо термін збіг.

Люди невдоволені. Кажуть, найкоротший шлях до Івано-Франківська і єдиний шлях до лісу забрали. Бо кілька років тому влада продала землю бізнесмену з дорогою, а він перекрив проїзд людям. Тепер селяни об`їжджають 50 надлишкових кілометрів. Про дозвіл від громади і не йшлося щодо продажу дороги, адже ніхто ніяких зборів не робив.

10 серпня  люди вирішили перекрити дорогу Івано-Франківськ-Калуш. Перед запланованим мешканці завітали до чиновників у “Білий дім”. Протестувальники зустрілися з заступником Олега Гончарука – Марією Савкою. З’ясувалося, що директор ТзОВ “Калушліспромгосп” Михайло Чепіль перебуває за кордоном. Відтак, провести переговори зараз нереально. Тому мешканці домовилися з чиновниками про тристоронній діалог на 20 серпня. До того періоду дорогу обіцяють не перекривати. Наразі проїзд трасою вільний.

Відео: “Надзвичайні Новини”

Читайте також: У Болехові другий день триває перекриття траси національного значення. ВІДЕО

Головне фото: “Вікна”

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...