Мед Атлант

У Міністерстві соціальної політики затвердили професійний стандарт для вчителів початкових класів

Професійний стандарт вчителя початкових класів, перший профстандарт в Україні, було затверджено на національному рівні.

Документ був розроблений Міністерством освіти і науки України разом із освітянами. У Міністерстві соціальної політики  стандарт уже затвердили, про що повідомлено на сайті.

У документі зазнечена мета професійної діяльності вчителя початкових класів (організація навчально-пізнавальної діяльності, виховання та розвиток учнів), навчання та професійний розвиток, умови праці (високий рівень психофізіологічного та емоційного навантаження, високий рівень відповідальності за формування навколишнього освітнього середовища, дотримання захдів щодо безпеки учнів).

Також визначено, на що варто звернути увагу, основні функції: планування і здійснення освітнього процесу; забезпечення й підтримка навчання, виховання і розвитку учнів в освітньому середовищі та родині, створення освітнього середовища, рефлексія та професійний саморозвиток, проведення педагогічних досліджень, узагальнення власного педагогічного досвіду та його презентація педагогічній спільноті, оцінювання результатів роботи вчителів початкових класів закладу загальної середньої освіти.

Увесь документ розміщено тут.

Головне фото ілюстративне.

Читайте також: В Івано-Франківську показали, як шукати любов

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...