Мед Атлант

В Івано-Франківську показали, як шукати любов

16 серпня Анна Шийчук, психолог, психотерапевт провела семінар «Секс: у пошуках любові».

Захід відбувся в Інтелект-хабі. Його метою було допомогти учасникам знайти контакт із собою та відшукати емоційний контакт із своїм партнером.

Семінар складався із лекції, дискусії, арт-терапії. Практична частина була спрямована на розвиток емоційного інтелекту та розуміння себе, своїх персональних норм, визначення межі дозволеного для партнера. Торкалися теми сексуальної сумісності – збігу потреб та можливостей, взаємність тілесності, емоційного зв’язку і відповідальності обох партнерів.

За словами психолога, в Івано-Франківську немає адекватної форми статевої освіти. Частина суспільства живе табу й стереотипами і вчиться на порнографії, власному, інколи не завжди вдалому, та чужому досвіді. Це породжує мовчання, що призводить до травм.

Для мене важливо, щоб люди не плутали сексуальність (природню потребу людини у близькості, задоволенні та репродукції) та вульгарність (перебільшену форму грубого ставлення до власного тіла та нечутливість у стосунку до партнера). А таке береться від незнання”, – підкреслює Анна Шийчук.

Обговорювати такі теми вкрай важливо, адже розуміння себе та інших – ключ до ментального здоров’я.

Головне фото взяте із фейсбук-сторінки Анни Шийчук 

Читайте також: У Франківську читають еротичну прозу. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...