Мед Атлант

На суд Астанова не з’явилися свідки обвинувачення — засідання перенесли

Сьогодні, 20 серпня, в Івано-Франківському міському суді розпочалося засідання у справі Ельдара Астанова, якого підозрюють у вбивстві болгарської студентки.

Прокурор попросив розглянути можливість перенести засідання, адже свідки не з’явилися. Суд запитав захисників, чи вони не проти перенесення засідання. Адвокат відповів, що мова про свідків обвинувачення, тому він не може вирішувати — виніс це на розгляд суду. Астанов висловив сподівання, що свідків не шукатимуть ні п’ять, ні десять років.

Суд відклав засідання на 13 годину 10 жовтня.

Прокурор наголосив на необхідності продовження утримування обвинуваченого під вартою на 60 днів. Натомість адвокат заперечив, зауважив, що доказів необхідності утримувати Астанова під вартою немає, адже і так обвинуваченого тримають під вартою 1 рік 2 місяці та 6 днів, це порушення його прав і свобод.
Колегія суддів у нарадчій кімнаті обговорила питання продовження чи скасування тримання під вартою. Порадившись, ухвалила продовжити на 60 діб тримання Астанова під вартою до 7 січня 2019 року.

Астанову нарешті призначили державну захисницю, яка не погодилась із запобіжним заходом та просила випустити її обвинуваченого з-під варти.

Справа почалася з того, що 24-річна студентка з Болгарії тимчасово проживала в Івано-Франківську та навчалася на 4-му курсі стоматологічного факультету ІФНМУ. Вона 1 червня пішла з дому та не повернулася. Подруга дівчини розповіла, що востаннє Еля Зію бачили в хлопця. Напередодні, 31 травня, студентка хотіла розлучитися з своїм хлопцем з Туркменістану. Опісля – зникла. У квартирі хлопця і дівчини правоохоронці провели обшук, але Еля Зію не знайшли. У поліцію друзі повідомили лише 5 червня, бо шукали самостійно. Від 5 червня тривають розшукові заходи правоохоронців. Майже тиждень правоохоронці шукали її всюди: опитували свідків знайомих і сусідів.

Читайте також: Ґвалтівнику, який на Прикарпатті вбив 9-річну дівчинку, скасували довічне ув’язнення

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...