Мед Атлант

На Франківщині зловмисники продавали крадені у Європі мотоцикли. ФОТО

Реалізація в Україні краденого транспорту відбувалася за допомогою Інтернет-мережі. У рамках міжнародної правової допомоги працівники кіберполіції  встановили осіб, які збували в України викрадені транспортні засоби та місця їх зберігання.

Сьогодні, 21 серпня, у трьох регіонах України було проведено санкціоновані обшуки за результатами яких вилучено майже три десятка викрадених мотоциклів.

Прокуратурою Італійської республіки при суді м. Ріміні (Республіка Італія) проводиться розслідування у кримінальній справі, порушеній відносно невстановлених осіб, які в складі злочинної організації здійснили викрадення транспортних засобів на території Італії. Під час проведення розслідування італійські правоохоронці встановили, що деякі транспортні засоби реалізовуються за допомогою Інтернет-мережі на території України, повідомили у Кіберполіції.

Працівники Департаменту кіберполіції, за процесуального керівництва Генеральної прокуратури України, у межах міжнародної правової допомоги, провели комплекс оперативно-технічних заходів для встановлення місць збуту викраденого транспорту. За результатами проведеної роботи поліцейські встановили осіб, які на території України збували викрадений транспорт для мотокросу. Реалізація мотоциклів відбувалася за допомогою спеціального веб-ресурсу. Крім того, встановлено і місця зберігання викраденого майна.

Відтак, на території трьох областей України – Донецької, Полтавської та Івано-Франківської – сьогодні, 21 серпня, працівники кіберполіції провели санкціоновані обшуки. За їх результатами вилучено майже три десятки спортивних мотоциклів. Усі вони направлені на зберігання до регіональних підрозділів поліції.

Пізніше, після надання запитів до європейських країн правоохоронці встановлюватимуть походження вилученого транспорту. Наразі особи, у володінні яких було вилучено цей транспорт, не змогли надати документи, які б підтверджували законність його придбання та походження. Крім того, буде встановлено спосіб, яким транспорт ввозився на територію України.

Читайте також: 9 тисяч гривень – за паспорт без черги: на Прикарпатті затримали на хабарі посадовця Державної міграційної служби. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...