Мед Атлант

На Прикарпатті медики не можуть купити дітям зошити, бо їм не виплачують зарплату

Це питання обговорили на  засіданні комісії облради з питань охорони здоров’я та соціальної  політики сьогодні, 21 серпня.

Депутати  розглянули  питання  “Про стан виплати заробітної плати працівникам закладів охорони здоров’я області. Проблемні питання та шляхи їх вирішення”.

Заборгованість станом на червень в області складає 32, 9 млн грн, інформують у департаменті фінансів обласної державної адміністрації. За липень сума  не менша. Загалом за цей рік заборгованість склала 191, 6 млн  грн. У департаменті кажуть, що  направляли листи  до столиці, але додаткового ресурсу не надано. Правда, дотації  у деякі райони  були виплачені  з обласного бюджету. Проте цього мало.

Ми   не ставимо  питання заради піару. Наступає  критична ситуація з виплатами  зарплат. Це геноцид у медичній сфері. Влада є  й   для того, аби прогнозувати майбутні кроки. Я є лікар і розумів, що настане криза. Проте ніхто не реагував. Мені соромно дивитися колегам в очі, які плачуть і кажуть,  що  не  мають коштів, аби купити дітям зошит. не платити зарплату – це гріх. Це   один із  чотирьох гріхів у світі, – каже голова комісії  Манолій Піцуряк.

Піцуряк закликав виплачувати  медикам  оздоровчі,  де також є заборгованість. Каже, це має надаватися із заробітною платою.

Прошу це  почути  всіх керівників і чиновників. Може, через ЗМІ, прочитають це  у фейсбуці. Бо нині те, що  є у мережі, є і в державі, – відрізав голова комісії.

Ми не в змозі вирішити це питання без державного фонду. Коштів з  обласного  бюджету не вистачить. Ми апелюємо  і будемо апелювати  щодо збільшення субвенції.  Інакше ми будемо мати заборгованість і негативні наслідки, – зауважив перший заступник  голови Івано-Франківської  обласної  ради Василь Гладій.

Читайте також: У Калуші медики отримали зарплату за “червоним списком”

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...