Мед Атлант

Шахраї, представляючись помічниками прикарпатських суддів, вимагають хабар за виграшну справу

Сьогодні, 21 серпня, розпочалася прес-конференція голови апеляційного суду. Йдеться про шахраїв, які оббріхують суддів. Зловмисники телефонують до учасників судового процесу і представляються помічником судді. Вони просять сплатити гроші, аби виграти справу.

Маємо надію, що працівники прокуратури припинять ці дії проти доброчесних суддів, – каже голова апеляційного суду Богдан Гриновецький.

Таких шахрайських атак зафіксовано три. В першому випадку особа сплатила кошти і стала жертвою шахраїв. Всі ці три випадки щодо нетверезої їзди і потрібно сплатити 8 тис грн, аби виграти справу.

Додамо, що сума штрафу за нетверезу їзду вперше складає 10 тис 200 грн, а також рік позбавлення права керування.

Ось таке повідомлення висвітлила прес-служба суду на офіційній сторінці:

Апеляційний суд Івано-Франківської області застерігає учасників судових процесів, про те, що почастішали випадки телефонних дзвінків шахраїв, які телефонують учасникам судових процесів, представляючись помічниками суддів чи іншими працівниками суду, і пропонують за певну грошову винагороду позитивно вирішити їхні апеляційні скарги та скасувати постанови судів першої інстанції про притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності (зокрема за ст. 130 КУпАП).

Щодо вже трьох таких випадків головою Апеляційного суду Івано-Франківської області уже поінформовано Прокуратуру Івано-Франківської області. У суді закликають жителів Прикарпаття не піддаватись спокусі при отримані аналогічних повідомлень та не перераховувати кошти на вказані рахунки, а звертатись з повідомленнями в правоохоронні органи.

Нагадуємо, що вперше про таку шахрайську схему голова суду Богдан Гриновецький повідомляв громадськість під час прес-конференції 10 липня 2018 року. Гриновнцький просить, аби прикарпатців не сплачувати кошти. Також одразу звертатися у поліцію і повідомляти.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...