Мед Атлант

З життя пішов заслужений лікар України, уродженець Прикарпаття, який врятував життя тисяч людей

21 серпня 2018 р. пішов з життя відомий український лікар хірург–ендокринолог Микола Васильович Гульчій. Його прізвище нещодавно було внесено світовою асоціацією ендокринологів-хірургів в десятку найкращих спеціалістів світу.

Микола Гульчій закінчив восьмирічну школу в селі Гузіїв Долинського району, за справу свого життя обрав медицину. Навчався спершу в Івано-Франківському медичному училищі, а потім опанував фах лікаря у Київському медичному інституті ім. акад. О.О. Богомольця, лікувальний факультет якого закінчив 1981 року.

Ольга Голубовська, завідувач кафедри інфекційних хвороб Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, у соцмережі висловила співчуття рідним та близьким науковця.

Страшенна втрата, друзі! Людина, яка допомагала усім, постійно в операційній, натовпи хворих з усієї України, нікому не відмовляв, прекрасний фахівець (переконалася в свій час особисто), прекрасна людина, організатор охорони здоров’я. Людина, що жила своєю справою, своїми хворими, багато чого зробив для служби та розвитку цього напрямку, працюючи головним фахівцем МОЗ. Не вірю, не хочу вірити й не буду вірити, для нас він живий. 62 роки, нема слів. Ось фрагмент його інтерв’ю 2016 р. «Намагаюся думати лише про те, як зарадити пацієнтові. Він прийшов до мене по допомогу, а отже, ми з ним в одній зв’язці. У нас із ним одна спільна справа. Тому не часто відволікаюся на сторонні речі. І саме тому страшенно не люблю нарад. Це марнування часу. Кажу своїм співробітникам: ви приходите на роботу, щоб лікувати хворих, а не сидіти на нарадах. Коли людина на нараді, вона не лікує пацієнтів. Кожен має робити свою справу й не заважати колегам, — згадує Ольга Голубовська

Співчуття також висловила Ольга Богомолець, голова Комітету ВР України з питань охорони здоров’я.

Перестало битися серце Миколи Васильовича Гульчія – заслуженого лікаря України, доктора медичних наук, головного лікаря київського міського клінічного ендокринного центру. Хочу висловити глибокі співчуття родині і всім працівникам центру. Це непоправна втрата. Важко усвідомлювати, що такими молодими з життя йдуть люди, для яких професія лікаря була покликанням. Саме Микола Васильович ініціював створення київського міського центру клінічного ендокринного центру, усі відділення якого – унікальні.

Завдяки застосуванню в своїй практиці новітніх методів доопераційної діагностики та хірургічного лікування злоякісних новоутворень, він врятував життя тисяч людей.

Читайте також: Пішов з життя керівник відділення франківської поліклініки. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...