Мед Атлант

Прикарпатське підприємство заплатить 11 тисяч гривень штрафу за забруднення навколишнього середовища

Державна екологічна інспекція в Івано-Франківській області під час планової перевірки ТзОВ “ВКФ Скло-Пак” нарахувала понад 11 тисяч гривень збитків за викиди без дозволу.

Перевіркою встановлено, що певний час суб’єкт господарювання здійснював викиди забруднюючих речовин у атмосферне повітря  стаціонарними джерелами без наявності дозволу, що є порушенням статті 11 Закону України “Про охорону атмосферного повітря”.  Підприємству нараховано 11 371 гривень завданих довкіллю збитків, які сплачено в добровільному порядку, повідомляє Державна екологічна інспекція в Івано-Франківській області.

Розрахунок проведено відповідно до “Методики розрахунку розмірів відшкодування збитків, які заподіяні державі в результаті наднормативних викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря”, затвердженої Наказом Мінприроди України від 10.12.2008 №639.

Окрім того, на підприємстві виявлено інші порушення вимог природоохоронного законодавства: відсутній інструментальний облік водоспоживання, не здійснюється первинний облік відходів за типовою формою  №1-ВТ. Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Івано-Франківської області видали припис на усунення виявлених порушень.

Підприємство розташоване в місті Рогатин Івано-Франківської області, основним видом діяльності є виробництво ємностей зі скла.

Читайте також: Головний лікар обласної інфекційної лікарні за гроші консультував фірму, яка брала участь у тендерах медзакладу

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...