Мед Атлант

У Микуличині відпочили діти із зони розмежування

У таборі “Смерічка”, що в Микуличині на Яремчанщині, оздоровилися діти із Мар’їнки Донецької області, а також діти учасників АТО.

Волонтер Наталія Ворона привезла сюди групу дітей із 18 чоловік віком від 9 до 15 років. Усі вони із зони АТО. Жінка розповідає, закохалася у Карпати цього літа, коли побачила їх вперше. Тоді привезла дітей із Луганської та Донецької областей. А тепер мала нагоду побувати тут ще раз.

Діти також дуже задоволені перебуванням в таборі. Це красиві гори, позитивні враження, чисте повітря. А там, на Сході, спокій лише сниться. У будь-який час дня і ночі можуть початися обстріли, по місті гуляти небезпечно. Ми привезли дітей, більшість яких живуть майже на лінії розмежування”, – розповідає волонтер.

Відпочити в закладі мали змогу також 28-ро дітей із Тернопільщини, батьки яких загинули або поранені в зоні АТО. Керівник групи, психолог Віталій Мулько зауважує, побоювався, щоб у його підопічних не було конфлікту з дітьми зі Сходу, тож перших три дні спостерігав дуже уважно.

Вони швидко пристосувалися. Хтось спілкується українською, хтось російською, але всі вони добре ладнають між собою, діти з Мар’їнки співають українські пісні – бар’єр вони дуже швидко подолали, мене особисто це вразило”, – зауважив психолог.

Читайте також: У Франківську кілька сотень людей вшанували пам’ять загиблих військових в боях за Іловайськ. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...