Мед Атлант

На кожні 20 місць для стоянки автомобілів у Франківську повинен бути один паркомат

Нещодавно в Івано-Франківську визначили операторів паркування. Зокрема, на вулицях Франка, Грушевського, Мельника, Лепкого, Гнатюка, Мазепи, Шевченка, Бельведерській, Василіянок, Курбаса, Мирного і на площі Ринок.

На конкурс виставили 4 лоти паркувальних зон Івано-Франківська.

Лот 1: площа Ринок та вулиці Шеремети-Старозамкова.

Лот 2: вул. Лепкого, Мельника, Гнатюка, Франка.

Лот 3: вул. Мазепи, Бельведерська, Шевченка.

Лот 4: вул. Василіянок, Грушевського, Курбаса, Заклинських, Мирного.

Найосновнішими вимогами до учасників конкурсу стали відсоткова ставка сплати коштів до міського бюджету та термін облаштування паркувальної зони згідно до схеми, погодженої з поліцією.

По лоту номер 1 переміг ФОП “Сочавська У. П.” По лотам 2, 3 та 4 переміг єдиний учасник конкурсу – ПП “Ярко-ІФ”.

До кожного паркувальника було доведено технічні вимоги: паркомат на кожні 20 стоянкових місць, відведені місця для паркування людей з інвалідністю (на кожній парковці має бути не менше 10 % місць, обладнаних для таких водіїв) нанесення розмітки, встановлення знаків, прибирання території, наявність відеофіксації, заходи пожежної безпеки.

Заступник начальника управління транспорту і зв’язку, начальник відділу організації роботи громадського транспорту Андрій Гіглюк розповів МІСТУ, що вартість паркування встановлюється рішенням виконавчого комітету.

Є вже встановлена вартість на діючих паркувальних майданчиках. Наприклад, у першій паркувальній зоні було прийнято рішення про встановлення вартості у сумі 20 гривень за годину. Для учасників бойових дій передбачено пільги. В інших зонах тариф за годину – 6 грн. і 9 грн.  Щодо нових паркульних зон теж буде прийнято відповідне рішення, – каже Андрій Гіглюк.

Читайте також: На громадських обговореннях вирішували, який мінімальний відсоток будуть сплачувати до бюджету оператори паркування та де облаштують нові паркомісця

До центру – зась!

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...