Мед Атлант

Бути чи не бути: вистава Франківського драмтеатру вийшла у фінал київського фестивалю

НеоОпера-жах “Гамлет” Франкіського драмтеатру вийшла у фінал фестивалю-премії “Гра” в Києві (номінація “Найкраща експериментальна вистава”).

Інформацію про вихід у фінал у номінації “Найкраща експериментальна вистава” опублікував Франківський драмтеатр на своїй фейсбук-сторінці. Режисер вистави – Ростислав Держипільський, композитори – Роман Григорів та Ілля Разумейко.

НеоОпера-жах “Гамлет” – нова версія трагедії Шекспіра у перекладі Юрія Андруховича. Готика, ексцентричність, неймовірна музика й акторська гра – і все це приправлене апокаліпсисом. Вистава не залишає байдужим нікого.

HAMLET. НеоОпера-жах. Режисер Ростислав Держипільський, композитори Роман Григорів, Ілля Разумейко

😀 😀 😀 Ми у фіналі !!! Фестиваль-Премія ГРА – номінація "Найкраща експериментальна вистава" – неоОпера-жах "HAMLET" Франківського драмтеатру!!!Ми у фіналі !!! Але за цим успіхом – безсонні ночі у тоді ще вогкому й холодному підземеллі, оголені нерви і зірвані голоси, самовіддана праця тих, хто зробив цей унікальний проект реальністю. Це сміливий і неординарний режисер-експериментатор Rostislav Derzhypilskyy, нереально круті композитори Roman Grygoriv та Elias Spricht і музиканти формації NOVA OPERA Жанна Марчинская, Андрій Надольський та Nazar Spas, чуттєва фея-балетмейстер Ольга Семёшкина, надзвичайно чуйна фея-художниця по костюмах Olesja Golovach та неперевершена команда найкращих акторів України: Ірма Вітовська-Ванца, Oleksiy Gnatkovskiy, Мітя Рибалевський, Yuriy Khvostenko, Настя Блажчук, Ivan Blindar, Олеся Пасічняк, Nadya Levchenko, Галина Баранкевич, Yevhenii Kholodniak, Андрій Мельник, Victor Abramiyk, Владислав Комуницкий, Batyr Andryi, Сергій Лазановський, Kolya Slyvchuk.Окрема подяка за віру і довіру та мільйон міцних обіймів і теплих слів для автора найкращого перекладу трагедії Шекспіра – Юрій Ігорович Андрухович! Дякуємо експертам Першої національної премії "ГРА" за високу оцінку! Дякуємо натхненнику і засновнику премії Богдан Струтинський за неймовірну працю, любов і віру в український театр! Київе, ми їдемо до вас! Зустрінемось у листопаді 2018 на фіналі Фестиваль-Премія ГРА! Сподіваємося, що таки знайдеться для нас у столиці одне файне моторошне підземелля 😉

Опубліковано Франківський драмтеатр Середа, 29 серпня 2018 р.

Засновником та організатором фестивалю-премії є Національна спілка театральних діячів України.

Головна мета фестивалю-премії – об’єднати всі театри країни і презентувати їх найкращі здобутки Україні та міжнародній спільноті, популяризувати національне театральне мистецтво в усіх його жанрах, стилях і формах, визначити провідні тенденції та стимулювати розвиток українського театрального конкурентного середовища, йдеться на сайті Національної спілки театральних діячів України.

Фінал фестивалю-премії пройде в листопаді цього року в столиці.

Фото: Ju Ostroushko photography

Читайте також: Щонеділі на території Палацу Потоцьких у Франківську буде перегляд фільмів просто неба

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...