Мед Атлант

На Прикарпатті керівник підприємства розтратив бюджетні кошти

Прокуратура передала до суду справу щодо керівника одного з комунальних підприємств Коломийського району, який обвинувачується у розтраті бюджетних коштів.

Коломийською місцевою прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт щодо керівника одного з комунальних підприємств Коломийського району за підозрою у вчиненні службових злочинів за ч. 2 ст. 191, ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України, а саме у розтраті чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем та складанні й видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, інформує прес-служба прокуратури області.

Встановлено, що підозрюваний, будучи керівником комунального підприємства, який, згідно з приміткою 1 до ст. 364 КК України, є службовою особою та у відповідності до вимог ст. 3 Закону України “Про запобігання корупції” – суб’єктом відповідальності за корупційні правопорушення, умисно складав та видавав завідомо неправдиві офіційні документи – табелі обліку використання робочого часу працівника комунального підприємства щодо відпрацювання робочого часу, достовірно знаючи про те, що бухгалтер комунального підприємства не перебувала певні періоди часу на робочому місці. Внаслідок цього в порушення Закону України “Про оплату праці” зайво нараховано та виплачено заробітну плату за фактично не відпрацьований час на загальну суму понад 30 тис. грн. Тим самим підозрюваний розтратив бюджетні кошти на вказану суму.

Під час досудового розслідування підозрюваним відшкодовані збитки в повному обсязі.

За вчинене йому загрожує до 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Читайте також: День пам’яті зниклих безвісти: скільки прикарпатців перебувають у розшуку і скількох знайшли

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...