Мед Атлант

Фізкультхвилинки та гімнастика для очей: В Україні змінили підхід до груп продовженого дня

Із 31 серпня в Україні діє новий порядок створення груп подовженого дня.

Він передбачає кращі умови для дітей та вперше дає можливість відкривати інклюзивні групи.

Якщо раніше групи можна було комплектувати з учнів щонайменше 4-х вікових категорій, то зараз різниця у віці учнів однієї групи не може перевищувати 2-х років. Така зміна дозволить забезпечити комфортніші умови для дітей, враховуючи їхні індивідуальні психологічні відмінності та фізичний розвиток, йдеться на ресурсі МОН.

Водночас у школах, розташованих в сільській або гірській місцевості, де здійснюється підвезення шкільним автобусом, групи можна утворювати для учнів різного віку.

Для першокласників можуть створювати умови для сну. Зараховувати дітей до груп можна протягом всього навчального року.

Перебувати в групі подовженого дня учні мають не більш як 6 годин на день. Режим їх роботи повинен включати прогулянки на відкритому повітрі тривалістю не менш як півтори години для учнів початкових класів; харчування тривалістю не менш як 30 хвилин; виконання домашніх завдань тривалістю не більше 1 години; проведення спортивно-оздоровчих занять тривалістю не менше 1 години; фізкультхвилинки та гімнастику для очей через кожні 15 хвилин заняття для учнів початкових класів.

У групі подовженого дня не повинно бути понад 30 дітей, спеціальної групи має бути від 6 до 12 учнів, залежно від нозології.

Нагадаємо, Франківська школа отримала нові меблі для першкласників у рамках освітньої реформи

Фото ілюстративне.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...