Мед Атлант

На Прикарпатті підприємство заплатить штраф, бо не оформлює водіїв

Інспектори Управління Держпраці спільно з працівниками Управління Укртрансбезпеки в області виявили трьох неоформлених працівників, а саме – водіїв, які здійснюють транспортні пасажирські перевезення.

Порушення було виявлене під час інспекційного відвідування на підприємстві, яке займається транспортними пасажирськими перевезеннями на території області, інформує прес-служба обласного управління Держпраці.

Відповідно до ст. 24 Кодексу законів про працю України працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу, та повідомлення центрального органу виконавчої влади з питань забезпечення формування та реалізації державної політики з адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування про прийняття працівника на роботу в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

За допущені порушення законодавства про працю на роботодавця буде накладено фінансові санкції.

Як відомо, з січня цього року зросли штрафи за порушення трудового законодавства та оплати праці. Фактичний допуск одного неоформленого працівника до роботи може обійтися працедавцю у 128 690 грн.

Читайте також: ПатрульTVIF: нетверезий самогубець і агресивний водій, якого двічі за ніч зупинили п`яним

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...