Мед Атлант

Українським пенсіонерам змінять формулу нарахування виплат вже наступного року

Вже з наступного року в Україні почнуть діяти нові правила перерахунку пенсій за формулою.

Про те, як будуть розраховувати виплати, пише газета “Експрес“.

Розмір середньої по країні зарплати, який враховують при розрахунку виплати, підвищать на 50% зростання зарплат і 50% інфляції. “Цього року, я сподіваюся, економіка дасть 2,5-3% зростання. Я вже точно можу гарантувати, що з 1 січня буде підвищена і мінімальна зарплата, і пенсія”, – заявив віце-прем’єр Павло Розенко.

Наприклад, припустимо, що за три минулих роки заробітні плати зросли в середньому на 18% у рік. У той же час інфляція за минулий рік становила 10%. Тоді розмір середньої заробітної плати в пенсійній формулі підвищать на 14% (50% інфляції + 50% зростання зарплат).

Експерт у сфері пенсійного забезпечення Лідія Ткаченко впевнена: така система пенсіонерам на руку. Вона дозволить більш істотно підвищувати виплати.

Також у рамках прийнятої реформи передбачена можливість збільшувати розмір надбавки і брати не 50, а 100% зростання зарплат. Щоправда, станеться це лише після того, як уряду вдасться повністю ліквідувати дефіцит Пенсійного фонду (ПФУ). А він становить близько 140 млрд грн.

Читайте також: Стало відомо, скільки мільярдів заборгували українці за газ

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...