Мед Атлант

На Прикарпатті промоніторили сільськогосподарські угіддя: виявили рак картоплі й кукурудзяного жука

Фітосанітарні інспектори Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області здійснили моніторинг сільськогосподарських угідь на Прикарпатті.

У ході інспекції, яка проводилася з 23 по 29 серпня, виявлено рак картоплі (Synchytrium endobioticum (Schilbersky Percival) в селах Князівське на площі 0,1 га, Ясиновець на площі 0,25 га, Лоп’янка на площі 0,75 га Рожнятівського району.

На території Снятинщини в селах Будилів, площа 250га., та Орелець, площа 150га, знайдено західного кукурудзяного жука (Diabrotica virgifera virgifera).

Інспекція визначила ряд заходів із знищення шкідливих організмів згідно рекомендацій даних під час накладання карантинного режим, зазначено на сайті Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.

Нагадуємо, що рак картоплі спричиняє збудник Synchytrium endobioticum Pers. Найбільш типовою ознакою хвороби є утворення наростів на органах рослин. Основним джерелом інфекції раку картелі є уражені бульби і заражений грунт. Поширюється збудник хвороби переважно бульбами, коренеплодами і цибульками, які виросли на заражених ділянках.

Західний кукурудзяний жук – небезпечний шкідник кукурудзи. Уражені рослини стають вразливими до різного роду захворювань, бо жуки та личинки – переносники грибкових, вірусних, бактеріальних збудників.


 Читайте також: На Прикарпатті виявили рак картоплі

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...