Мед Атлант

Франківські “вартові” екологи штрафують продавців ритуальної атрибутики

З екологічною катастрофою, яку створює пластикова ритуальна атрибутика, бореться екологічний відділ “Муніципальної варти” Івано-Франківська. За останній час “вартові” екологи склали вже близько двох десятків постанов. 

“Муніципальна варта” закликає людей висаджувати на могилах своїх близьких живі квіти, а не приносити пластик, який дуже скоро виглядатиме як сміття, а з часом буде тільки забруднювати землю. 
Тонни пластикових вінків, квітів та інших ритуальних речей щомісячно забирають з могил і банально викидають у рови чи спалюють.
Пластик є дуже шкідливим. Орієнтовний термін розкладання майже 200 років, а під час його спалювання виділяються токсичні гази.

Щоб хоч якось врегулювати стихійну торгівлю цими небезпечними речами та зменшити їх кількість, виконавчий комітет міської ради прийняв рішення, яким дозволяє продаж ритуальної атрибутики виключно з приміщеннь, – розповідає інспектор екологічного відділу “Муніципальної варти” Олександра Базовляк, – Ми підходимо до продавців, які покрили тротуари багатьох вулиць міста і проводимо профілактичні бесіди. Пояснюємо про екологічну небезпеку їхньої прподукції і про соціальну шкоду таких стихійних ринків. Більшість людей збирають свою продукцію та йдуть геть. Якщо ж вони залишаються – складаємо постанови. В результаті штраф за це сягає від 340 гривень. Це мінімальна сума. Насправді може вийти значно більше.

Читайте також: Муніципальна варта конфісковуватиме товари стихійної торгівлі. ВІДЕО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...