Мед Атлант

У Франківську ремонтують підвал пологового будинку

Міський пологовий будинок в Івано-Франківську тривалий час перебуває в епіцентрі обговорення. Жінки нарікають на невідповідні умови перебування та необхідність платити за виписку із закладу. В адміністрації закладу це спростовують, запевняють, що виписують безплатно,  а в приміщенні тривають ремонтні роботи.

П’яті пологи франківки Наталії Гутковської відбувалися в Івано-Франківському пологовому будинку. Про це вона повідомила у мережі фейсбук, у дописі також висловила обурення умова перебування. Мовляв, після пологів жінка перебувала в окремій платній палаті, з покращеними умовами, однією з яких був постійний запах і випари каналізації, що постійно протікала в підвалі.

Провітрювала кімнату я коридорним повітрям. Вислали сантехніків, які мали звершити диво-ремонт, та не сталося дива, бо зі старих труб і кранів зробити цього неможливо,- пише породілля.

Наталія Гутовська також висловила невдоволення і дверима, які назвала «Двері переходу у світле майбутнє». Двері, з яких виходять матусі з дітьми у жахливому стані: старі, чорні від дощу, забиті фанерою, з поржавілими поручнями.

ШОК! Вони страшніші від дверей у стайню, через які корови щодня йдуть пастися. Бо справжні ґазди щороку ці двері просто фарбують звичайною фарбою, наводять порядок. А у пологовому, виходить, нема господаря чи господині, щоб навели порядок. І ось щодня попід сходи, а не через кімнату?!, через ці гидкі двері, виходять щасливі батьки з Божим дарунком, новонародженим немовлям,- обурюється франківка.

Крім того, за її словами, відвідувачі, що йдуть в пологовий, повинні проходити через неосвітлений підвал, де немає ні вказівників, ні світла, зате є грибки на стіні та затхле повітря.

І все це на своєму одноразовому халаті несуть відвідувачі у відділ – це стерильно і гігієнічно? Існує вихід і людський, однак платний, з обов’язковою фотозйомкою, – висловлює спостереження Гутовська.

Керівник КНП “Івано-Франківський міський клінічний перинатальний центр”  Сергій Стефанко зауважує, приміщення в пологовому будинку орендує підприємство “Престиж”. Воно здійснює фото і відео батьків з новонародженими під час виписки. Ці послуги не можуть бути обов’язковими, оскільки  вони платні, батьки самі приймають рішення скористатись послугами чи ні. Якщо раптом породіллі зіштовхнулись з тим, що їх примушують робити фото, варто звертатись зі скаргою до адміністрації закладу.

Виходу через “виписну кімнату”  у “нормальні людські двері” за окрему плату не існує. Усі мами, які захочуть скористатись послугами “виписної  кімнати”, виходять через ті ж двері, що й інші породіллі, – зауважує керівник.

У найкоротші терміни в акушерському і гінекологічному корпусі планується змінити цілий  ряд дверей, які ведуть на вулицю. Наразі в підвалі акушерського корпусу проводиться  поточний ремонт: розбито старі стіни і зроблено перебудову на два окремих туалети, замінено ряд каналізаційних труб, закуплено облицювальну плитку, закуплено нове сантехнічне обладнання. Роботи планують завершити за 10 днів.

 

 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...