Мед Атлант

Як правильно скаржитись на водіїв маршруток, які не виконують рішення про безкоштовний проїзд школярів

Як писало МІСТО, з вересня франківські учні продовжують безкоштовно їздити в громадському транспорті.

Про це заявив міський голова Руслан Марцінків. Минулого року виникали ситуації, коли учнів без учнівського квитка водії відмовлялися возити безкоштовно.

В Управлінні транспорту і зв’язку пояснили, за який умов здійснюється проїзд учнів і куди звертатися у випадку порушень.

Рішенням виконавчого комітету №296 та 145 передбачено, що пільговий проїзд учнів у міському пасажирському транспорті загального користування здійснювати за наявності учнівського квитка:

– щоденно з 7:00 до 19:00 год., за винятком вихідних, святкових днів і канікул;

– щоденно з 7:00 до 21:00 год. для учнів Івано-Франківської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 1, Івано-Франківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 6, Івано-Франківської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 11, Івано-Франківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 22, за винятком вихідних, святкових днів і канікул;

– у суботу з 7:00 до 21:00 год. для учнів Івано-Франківської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 1, Івано-Франківської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 11 та Української гімназії № 1. 

Пільговий проїзд учнів у міському пасажирському транспорті загального користування діє до 31 грудня 2020 року.  Комунальне підприємство “Електроавтотранс” забезпечує безкоштовний проїзд учнів в електротранспорті без обмежень при наявності дійсного учнівського квитка встановленого зразка.

Студентам вищих навчальних закладів денної форми навчання усіх рівнів акредитації та студентам професійно-технічних навчальних закладів при наявності дійсного студентського або учнівського квитка встановлено пільгову плату за проїзд в електротранспорті у розмірі 50% від вартості квитка.

При не виконанні водіями громадського транспорту рішення виконавчого комітету просимо звертатись в 203 каб. управління транспорту та зв’язку, вказавши час , коли було здійснено порушення, номер маршруту, реєстраційний номер т/з та за номером 55-19-13. На скарги реагуємо оперативно. Важливо щоб вони були підкріплені фактами, – зазначив начальник Управління транспорту і зв’язку Олег Ганчак.

Читайте також: У Франківську школярі привітали онкохворого хлопчика з початком навчального року

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...