Мед Атлант

Прикарпатців просять допомогти хлопцеві, який хворіє рідкісною недугою. ФОТО

Житель Франківщини Богдан Гуляк потребує фінансової допомоги, адже хворіє рідкісною хворобою – дистонією і от уже 5 років живе із спеціальними батарейками- нейрогенератором.

Генератор подає імпульси до певних ядр головного мозку, допомагаючи спрямовувати правильні імпульси до ніг і рук, щоб подібні хворі могли ходити й жити повноцінно.

Про таке у соціальних мережах повідомляє місцева жителька Леся Мураль.

Коштує пристрій півмільйона гривень. Держава цих коштів не виділяє. Тож доводиться збирати по всіх усюдах самотужки. З таким апаратом і живе Богдан, живе повноцінно, веде активний спосіб життя, з цікавістю ставиться до світу, любить природу і людей, цінує кожну прожиту мить, – пише вона.

Кожні 4 роки апарат виснажується і потребує заміни. Богдан із своїм ходить вже п’ять. Отож зараз у терміновому порядку слід поміняти нейрогенератор, інакше хлопець може померти раптовою і болісною смертю. Більшу частину коштів зібрати вже вдалося.

Здається ще вчора благали людей про допомогу, а сьогодні знову мусимо просити підтримки, – каже мама Богдана.

Не вистачає тридцять тисяч гривень, а заміна має відбутись ось – ось – в кінці вересня, – каже Людмила Гуляк та просить всіх небайдужих почути її клич про допомогу та відгукнутись. – Буду дуже вдячна за кожну гривню, яка допоможе врятувати життя мого синочка.

Телефон мами Людмили Гуляк – 0503734047; Номер картки Приватбанк: 5168757294090909.

Читайте також: В Івано-Франківську запрацювала “Школа під відкритим небом”

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...