Мед Атлант

Двоє прикарпатців, які врятували чоловіка з пожежі, отримають відзнаки

В рамках проведення акції “Герой-рятувальник року” двох прикарпатців, які врятували 64-річного чоловіка від пожежі буде відзначено начальником Управління ДСНС в області в День професійного свята – 17 вересня.

В ніч на 12 лютого в селі Старий Лисець Тисменицького району в одному з житлових будинків трапилася пожежа. Її наслідки могли б бути жахливими, якби не щаслива випадковість. Саме о тій порі вулицею повз будинок, з даху якого вже пробивалося полум’я, поверталися до дому двоє мешканців села – Назар Макогон та Олег Гаврилів, інформує МІСТО з посиланням на управління ДСНС України в Івано-Франківській області

Хлопці, не гаючи часу, кинулися досередини рятувати господаря. 64-річний чоловік спав, не підозрюючи про смертельну загрозу, адже над ним на даху вже шуміло полум’я, а кімната була повна диму. Хлопці вивели чоловіка на вулицю і забили тривогу. За лічені хвилини до місця пожежі прибула команда місцевої пожежної охорони села Старий Лисець та прибув черговий караул ДПРЧ-2 м. Тисмениця.

Завдяки вмілим оперативним діям, пожежа була ліквідована та погашена. Що найважливіше, вдалося не тільки уникнути людських жертв, а й не допустити розповсюдження вогню на сусідні будівлі, які були розташовані в безпосередній близькості.

Загалом до гасіння пожеж було залучено 6 осіб особового складу та 2 одиниці техніки.

Читайте також: У ДСНС розповіли, як собака знайшла прикарпатського горе-грибника. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...