Мед Атлант

У Карпатах закрили популярну туристичну стежку

У місті Яремче, що на Івано-Франківщині, через дощі закрили для туристів стежку “Босими ногами”, якою в літній період проходили до сотні туристів щодня.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив керівник туристичного комплексу “Ведмежа гора” Вадим Гельо.

Стежка “Босими ногами” – це наш спільний проект з Карпатським НПП. У літній сезон цю стежку проходили до сотні туристів щодня. 10 вересня через дощі ми її закрили. Оскільки ця атракція є літньою, то відкриємо її вже 1 травня, – зазначив Гельо.

Відомо, що стежка “Босими ногами” має протяжність 800 м. Вона створена з різних природних матеріалів: піску, гравію, моху, шишок, коріння дерев, тирси, глини та іншого для того, аби туристи змогли зняти втому, загартувати свій організм та підвищити його тонус. Туристична атракція діє з 2016 року.

Наразі, каже Гельо, його підприємство долучилося до створення стежки, яка з’єднує лісництво та Карпатський НПП. Для туристів цей перехід буде цікавий в усі пори року, бо це – найвища точка Карпат – 600 м над рівнем моря, – де росте чисте насадження грабу.

Грабовий спуск – це унікальне місце, яке відкриває чудові краєвиди Карпат. На зимівлю сюди прилітають навіть вухаті сови, – зауважив він.

Довідково.

Граб – дерево родини березових,  дещо сприйнятливий до хвороб листя, але в цілому є невибагливим і витривалим деревом. Тіньовитривала рослина, яка квітне у березні-квітні. Плоди достигають у вересні.

Читайте також: Минулого року Франківщину відвідали 2,1 мільйона туристів, за перше півріччя 2018 – вже 1,5 мільйона

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...