Мед Атлант

Всього 50% дітей області забезпечені шкільним обладнанням: інші знаходяться в режимі очікування

Прикарпатські перші класи нової української школи забезпечені обладнанням на 50%. Інші діти очікують обновок в своїх класах найближчим часом.

Станом на 5 вересня в навчальних закладах області було завезено близько 50% від потреби учнів. Поставка іншої частини на жаль ще триває. Меблями та комп’ютерним обладнанням забезпечено близько 60% перших класів, – розповідає Андрій Сташків у своєму інтерв’ю для UA.КАРПАТИ

В Івано-Франківській школі №25 мультимедійне обладнання ще не завезли. З 7 перших класів нові меблі отримали тільки 4. Також у першачків немає підручників.

У класі, де навчаються за новими одномісними партами, по аудиторії їх не пересувають через велику вагу.

Звичайно ми очікували інших парт, які можна було б скласти у “квіточку”, які займали б менше місця, були комфортнішими та легшими, – ділиться враженнями Антоніна Гонтар, заступник директора загальноосвітньої школи №25.

Одна з вчительок перших класів Наталія Петренко каже, що їй не видали канцелярське приладдя. Багато навчальних матеріалів вчителька змушена роздруковувати за власні кошти.

Для мене актуальним у навчанні був би телевізор, оскільки зараз є багато мультимедійних уроків та фізкультхвилинок, які знадобилися та допомогли б у навчанні, – розповідає пані Наталя.

У іншому класі, де немає одномісних парт, батьки скаржаться на стан лінолеуму. На обіцяні обновки поки що тільки очікують.

З сучасного обладнання у нашому класі є тільки інтерактивна дошка. Поверхні парт батьки попередніх дітей замінили своїми силами. Поки що знаходимось в режимі “обіцянок”, – розповідає Наталія Хапіцька, мати однієї з першокласниць.

 

Читайте також: В Івано-Франківську запрацювала “Школа під відкритим небом”

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...