Мед Атлант

“Коли падають дерева”: в український кінопрокат виходить стрічка з франківським актором

13 вересня в український прокат виходить фільм Марисі Нікітюк “Коли падають дерева”: одну із ролей там виконав актор Франківького драмтеатру Іван Бліндар

Повнометражний дебютний фільм Марисі Нікітюк “Коли падають дерева” вийшов в український прокат 13 вересня.

Світова прем’єра фільму відбулася 20 лютого цього року на Берлінському міжнородному кінофестивалю, де його було відібрано до конкурсної програми Panorama Berlinale.

Роботу над фільмом Марися Нікітюк та продюсер Ігор Савиченко розпочали ще в 2013-му році, презентувавши проект в Таллінні. Ще на етапі сценарію фільм викликав зацікавленість широкої професійної спільноти, отримав підтримку Державного агентства України з питань кіно, Польського Кіноінституту, Македонського агентства з питань кіно, відзнаку найкращого проекту на пітчингах ОМКФ-2014 року, його також було презентовано на Baltic Events, DAB та MAIA Workshops, передає “Українська правда”.

У цьому фільмі я хотіла показати контраст між чистим дитячим сприйняттям та сприйняттям людей, які вже стали дорослими, та дивляться на світ крізь стереотипи та страхи. Особливо на нашому пострадянському просторі це особливо відчувається. Люди часто бояться спробувати щось нове, щось, чого хочуть саме вони. Це займало мене з дитинства”, – розповіла в одному з інтерв’ю Марися Нікітюк.

У стрічці знявся актом Франківського драмтеатру Іван Бліндар.

Детіла про фільм можна прочитати на сайті  Держкіно.

Читайте також: У Карпатах знімають фільм про Довбуша

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...