Мед Атлант

Управління Держпраці області підписало договір про співпрацю з обласним центром зайнятості

14 вересня відбулось підписання Договору про співпрацю між Управлінням Держпраці в Івано-Франківській області та обласним центром зайнятості. Документ підписали начальник Управління Держпраці Ігор Росипайло та директор центру Василь Цимбалюк.

Ми співпрацювали з центром зайнятості і до цього часу, а підписання цього договору лише формалізувало наші відносини, – зауважив начальник Управління Держпраці.

Документ має на меті посилити спільну взаємодію щодо створення сприятливих умов для забезпечення соціального захисту, прав, свобод та інтересів громадян, які реалізовують своє право на зайнятість, захист кожного працівника на всіх етапах трудового процесу, гарантування права на гідну оплату праці та дотримання працедавцем усіх соціальних зобов’язань.

На сьогоднішній день є розпорядження прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана та доручення Голови Держпраці Романа Чернеги щодо активізації інформаційно-роз’яснювальної роботи про недопустимість неоформлення трудових відносин з працівниками. Працівник без офіційного оформлення на роботу позбавлений гарантованого державою розміру заробітної плати, офіційної відпустки, виплат у зв’язку з тимчасовою непрацездатністю, допомоги у разі настання нещасного випадку під час виробничого процесу, соціального страхування. До того ж офіційно неоформлений  працівник втрачає трудовий та страховий стаж при розрахунку розміру пенсії, – наголосив Ігор Росипайло.

Читайте також: В Івано-Франківську затримали на хабарі працівника обласного Управління держпраці

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...