Мед Атлант

МОЗ нагадує, що невакциновані діти не мають ходити у школи і садки

Невакциновані діти не можуть відвідувати школи та дитячі садки.

Відповідне нагадування органам місцевої влади відправили Міністерство охорони здоров’я та Міністерство освіти і науки, пише УП. Життя.

Згідно з законом, відвідувати державні заклади освіти можуть лише ті діти, які отримали щеплення за Календарем профілактичних щеплень, або діти, які мають медичні протипоказання до вакцинації (ст. 15 Закону України “Про захист населення від інфекційних хвороб”), – уточнюють відомства.

Якщо у вашої дитини є протипоказання до щеплення, вона має одержати відповідну довідку у лікаря, коли проходить обов’язковий профілактичний огляд.

Рішення про допуск таких дітей до закладів освіти приймає комісія лікарів відповідного лікувально-профілактичногозакладу.

За таких умов, зазначає МОЗ, колективний імунітет допоможе захистити від смертельно небезпечних хвороб тих дітей, які не можуть вакцинуватись з медичних причин.

На початку цього року в Україні спалахнула епідемія кору. МОЗ пояснювало, що ця ситуація виникла через низький рівень вакцинації дітей в країні та відсутності колективного імунітету.

Читайте також: Івано-Франківщина третя у списку захворюваності на кір

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...