Мед Атлант

У Франківську розпочалися святкування до Дня рятівника. ФОТО

В Івано-Франківську розпочалися урочистості до Дня рятівника

День рятівника щорічно святкують в Україні 17 вересня. Свято відзначається щороку цього дня згідно з Указом Президента від 12 вересня 2008 року. День рятівника є професійним святом не тільки працівників усіх аварійно-рятувальних служб, пожежної охорони, інших спеціальних формувань, але його відмічають також громадяни, які внесли свій вагомий внесок у справу ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, захисту життя і здоров’я людей, інформує “Укрінформ”.

Рятувальників Івано-Франківщини уже привітав начальник У ДСНС в області Володимир Чернецький:

Для рятівників кожен робочий день – це випробування професіоналізму та сили духу, а кожна ліквідована пожежа чи аварія – це врятовані людські життя, збережені матеріальні та культурні цінності. Висловлюю слова великої вдячності за відданість обов’язку ветеранам служби,  які присвятили своє життя цій непростій, але такій потрібній і благородній службі, і чий професійний досвід служить незгасним прикладом для наслідування молодим поколінням рятувальників.

В Івано-Франківську свтякування розпочалися о 9:30. Спершу відбулася панахода за загиблими пожежними на території Державної пожежно-рятувальної частини, згодом – молитва в Івано-Франківському архікатедральному соборі Святого Воскресіння на майдані Шептицького.

Об 11:00 розпочалася урочиста хода, після неї біля ОДА провели урочисті заходи.

Читайте також: У Франківську відкрили пам’ятну дошку Андрію Витвицькому

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...