Мед Атлант

В Микуличині відзначили стоп’ядесятиліття храму

16 вересня у селі Микуличин недільне богослужіння з нагоди 150 річчя побудови храму Пресвятої Трійці очолили Архиєпоскоп і Митрополит кир Володимир (Війтишин) та єпископ Коломийський кир Василій (Івасюк).

Перед храмом парафіяни гостинно зустріли владик в гуцульських стороях під сурми трембіт. Після привітань уростості ювілею продовжились Архієрейською Божественною Літургію, яку очолив митрополит Володимир. Співслужили його Високопреосвященству владика Василій, парох храму о.Григорій Чиборак, протопресвітер Яремчанський о.Богдан Скірчук та численне духовенство. Також під час богослужіння співав хор семінаристів Івано-Франківської Духовної Семінарії ім. свщмч. Йосафата.

В часі проповіді митрополит Володимир пояснив присутнім зміст євангельської притчі про таланти, зазначивши, що ці дари доброго господаря ми повинні вміло використовувати.

Сьогодні Євангеліє оповідає нам про те, що господар доручив своїм слугам таланти: один отримав п’ять талантів, другий – два таланти, третій – один… Цим чоловіком, що розподілив своє майно є Господь. З кожним із нас Він вчиняє так само, зсилаючи свої незліченні ласки. Тому все своє життя ми свідомо повинні пам’ятати про звіт, адже Господь бажає, щоб ці дари кожен застосовував собі на добро і їх примножував, – сказав Владика Володимир.

Читайте також: Церква закликає прикарпатців не смітити

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...