Мед Атлант

На Івано-Франківщині порушили митні правила на чотири мільйони

Працівники Івано-Франківської митниці ДФС, протягом січня-серпня порушили 256 адміністративних справ про порушення митних правил.

За результатами розгляду 230 справ накладено штрафів на суму 4,6 млн грн., повідомляє Івано-Франківська ОДА.
Відповідно до норм Митного кодексу України за порушення у перевезенні через митний кордон України товарів передбачена адміністративна відповідальність.

Суб’єктами адміністративної відповідальності за порушення митних правил можуть бути громадяни, які на момент вчинення такого правопорушення досягли 16-річного віку, а при вчиненні порушень митних правил підприємствами – посадові особи цих підприємств.

За порушення митних правил можуть бути накладені такі адміністративні стягнення попередження, штраф, конфіскація товарів.

Конфіскація як адміністративне стягнення за порушення митних правил полягає у вилученні товарів, транспортних засобів і безоплатній передачі їх у власність держави. Конфіскація може бути застосована виключно за рішенням суду у випадках, обсязі та порядку, що визначаються цим Кодексом та іншими законами України.

Адміністративна відповідальність за правопорушення, передбачені цим Кодексом, настає у разі, якщо ці правопорушення не тягнуть за собою кримінальну відповідальність, нагадує ОДА.

Читайте також: Хто скоїв побиття, той потім лякав людей на Пасічній, – Марцінків

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...