Мед Атлант

Надвірнянський студент підкорив найвищу гору Європи

Студент надвірнянського коледжу Національного транспортного університету Павлишин Костянтин підкорив вершину Монблан – найвищу гору Європи.

Група альпіністів – любителів гір – у складі 8 українців та 1 поляка з 19 по 30 серпня цього року здійснювала сходження на вершину Альп. Для цього слід було досконало володіти навиками альпінізму та пройти акліматизацію, яка була реалізована на горі Гран Парадізо, що вивищується в Італії на 4061 метр.
Костянтин готувався до сходження півроку, бігаючи крос з перепадами висоти.

Підкорювати вершину, звісно, було нелегко, та завдяки злагодженій роботі команди і вмінню опановувати себе нам це вдалося. Відчуваєш на повні груди велич гір, захоплює дух від неземної краси вершини, розповідає студент.

Знаходиться Монблан в Західних Альпах, на кордоні Франції та Італії. Висота шпилю – 4810 метрів. Довжина масиву – 50 км. Площа зледеніння ¬ понад 200 квадратних кілометрів, це великий льодовик Мер-де-Глас, центр альпінізму. Під Монбланом прокладено автомобільний тунель завдовжки 11,6 км, що з’єднує Францію з Італією.
Студент-третьокурсник Костянтин Павлишин, майбутній правознавець, влив у коледжівську родину новий струмінь, наповнюючи студентів Надвірнянського коледжу НТУ вірою в те, що наполегливим і мужнім в житті покоряються вершини, а справжнє людське щастя і насолоду приносить здоровий спосіб життя, всесторонній розвиток, відчуття незвичайної краси.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...