Мед Атлант

Мер Франківська різко висловився про рекомендацію не проводити християнську етику в школах

Мер Івано-Франківська категорично виловився щодо рекомендації МОН не проводити уроки християнської етики

Руслан Марцінків категоричний щодо рекомендації МОНУ не проводити уроки християнської етики.

Слухаю радіо! Міністерство освіти забороняє християнську етику в новій українській школі! Вже зарплати вчителям виплатили чи на обладнання кошти дали! 150 млн.грн. борг перед містом держави тільки по захищених статтях! Може батьки будуть вирішувати такі речі, а не міністерство!!! Задовбали ці псевдо реформатори”, – зазначив мер Івано-Франківська в дописі.

Користувачі Фейсбуку активно коментують допис. Серед коментарів є і прихильники, і противники уроеів християнської етики.

Це має бути на вибір батьків, а у пізнішому і самої дитини. Християнська етика має бути як факультатив за вибором, а не обов’язковий предмет, так як він нічого для розвитку не дає”, – зазначає Volodymyr Bilenkyi.

Пані Вероніко і всі інші противники викладання християнської етики ви так боїтеся щоб вашим дітям хоч зернятко християнських цінностей засіяли в душу нічого насильницького на цих уроках не відбувається там нікого не пресують і не вимагають як от на хімі чи математмці”, – коментує Софія Гутовська.

У ефірі Громадського радіо заступник директора Інституту модернізації змісту освіти при Міністерстві освіти і науки України Роман Шиян повідомив про те, що у концепції нової української школи,  немає обов’язкових рекомендацій щодо вивчення першокласниками  предмету «Християнська етика».

Зараз в контексті нової української школи ми оминули це питання. Тобто першокласники не вивчатимуть як рекомендований курс предмет «Християнська етика». Тепер це буде певний виклик для тих шкіл, що уже мають це традиційно», — зазначив в ефірі Громадського радіо Роман Шиян.

Головне фото: Офіційний веб-сайт Снятинського деканату

Читайте також: В Івано-Франківську запрацювала “Школа під відкритим небом”

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...