Мед Атлант

У Коломиї судять молодиків, які познущалися над підлітком

У Коломиї судове засідання у справі шести осіб, які примусили неповнолітнього стати на коліна та співати Гімн України, а також заподіяли йому тілесні ушкодження, перенесли на жовтень.

До Коломийського міськрайонного суду з Коломийської місцевої прокуратури Івано-Франківської області надійшов обвинувальний акт про вчинення кримінальних правопорушень передбачених ч. 2 ст. 146, ч. 2 ст. 296 КК України.

Під час досудового розслідування встановлено, що 15 жовтня 2017 року, обвинувачені шестеро осіб, жителі Коломиї та Коломийського району перебуваючи на території лісового масиву в с. П’ядики, Коломийського району змусили неповнолітню особу, 2003 року народження стати на коліна та співати Державний Гімн України «Ще не вмерли України, і слава, і воля» та заподіяли потерпілому тілесні ушкодження у вигляді нанесення на спині лінійних саден-подряпин (за формою наближеною до літер «УК»).

Вказані дії органи досудового розслідування кваліфікували за ч. 2 ст. 146, ч. 2 ст. 296 КК України, як грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалось особливою зухвалістю та винятковим цинізмом (хуліганство) вчиненому групою осіб, а також незаконному позбавленні волі, вчиненому групою осіб.

Учора, 19 вересня, судове засідання по цьому кримінальному провадженню не відбулось через неявку потерпілого, його захисника та одного із обвинувачених, який перебуває на стаціонарному лікуванні у медичному закладі.

Справу призначено на 10:00 18 жовтня 2018 року.

Нагадаємо, цей інцидент відбувся у жовтні минулого року. Більше у матеріалі “Вивезли в ліс, роздягнули та змусили розказувати вірші: на Прикарпатті група осіб познущалася над двома підлітками”.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...