Мед Атлант

Івано-Франківськ стане велостолицею України, – Марцінків

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків повідомив про амбітні плани щодо розвитку велоруху у місті.

Все частіше в теплу пору року франківці обирають велосипед як засіб пересування. Можливо вони ще не їздять ним на роботу щоденно, але міський голова неодноразово бачив, як вони цілими сім’ями виїжджають на велопрогулянки, йдеться у дописі на сторінці Руслана Марцінківа.

Не останню роль у збільшенні популярності велосипеда серед мешканці Івано-Франківська відіграє активний розвиток велоінфраструктури. Адже якщо її немає, то пересуватися містом на ровері не те, що не зручно, а й небезпечно, вважає мер.

У 2018 році місто зробило ставку на велосмуги, адже це швидший і дешевший спосіб організації руху велосипедистів й виділило 8 км велосмуг. Завершуються велодоріжку на Галицькій. Також чекаємо на передачу на баланс Набережної, вже й листа на область готували. Там ще є дрібні роботи, які треба завершити й передавати місту. Бо трохи надовго затягнулося.
Далі плануємо сполучати між собою вже існуючі велодоріжки та велосмуги. А в жовтні Івано-Франківськ приймає масштабний «Велофорум», куди приїдуть галузеві спеціалісти з усієї України та Європи. Працюємо над тим, щоб місто таки стало велосипедною столицею України, – запевняє Марцінків.

Нагадаємо, На Прикарпатті за два дні загинуло троє велосипедистів.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...