Мед Атлант

На Коломийщині злочинці-наркомани насильно утримували людей в нелюдських умовах

На Коломийщині затримали 6 людей, які під приводом реалібітаційного центру “Милосердя Прикарпаття”  впродовж двох років утримувала в нелюдських умовах 32-ох громадян.

Так званий реалібітаційний центр діяв ще з травня 2017 року на базі приватних будинків, які винаймалися на окраїнах міста. Клієнтів вони знаходили на місцях великого скупчення людей. Свої послуги зловмисники рекламували за допомогою різних листівок та візиток, які оновлювалися кожного тижня. Люди, які приїздили наче б то на лікування, були змушені спати на матрацах серед безладу та по 8-12 чоловік у кімнаті.

Під час проведення обшуку також було виявлено 3 жінок і 3 дітей, які перебували там на добровільних засадах та проживали в належних умовах. Вони знаходилися там, як обслуговуючий персонал, – повідомив начальник кримінальної поліції Ігор Мартищук.

На кого саме працювали жінки поки що не повідомляють у зв’язку зі слідством. Найстаршому з учасників злочинного угрування 35 років, а наймолодшому 22 роки. Троє з затриманих уже притягувались до кримінальної відповідальності. Двоє з них страждають наркозалежнісю. Затримані є уродженцями Донецька, а на Прикрпаття приїхали задля організації псевдо-центру.

Група осіб діяла вже тривалий час. Спільними зусиллями проводилися слідчі дії. Чоловіки, які знаходилися “на лікуванні”, були змушені викладати бруківку, заливати бетон та виконувати іншу фізичну роботу, – розповідає заступник начальника ГУНП Ігор Максимів.

На даний час встановлено осіб, в яких працювали потерпілі, та вияснюються обставини їхньої роботи.

За місяць «лікування» рідні платили від 1,5 до 5 тисяч в залежності від майнового забезпечення. Організатори стверджували, що для проходження курсу лікування потрібно було від 6 до 12 місяців. В них забирали паспорти та телефони, тому вони не могли нікому зателефонувати, – сказав начальник кримінальної поліції Ігор Мартищук.

В ході реалізації матеріалів кримінального провадження передбачених ч.2 ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч.2 ст. 149 (Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) Кримінального кодексу України працівники підрозділів прикарпатської поліції під процесуальним керівництвом прокуратури області 6 осіб було затримано у порядку ст. 208 КПК України причетних до учинення тяжкого злочину. За вказані злочини зловмисникам загрожує ув’язнення від 5-ти до 12-ти років.

Читайте також: Затримано жителів Донеччини, які проти волі утримували і знущалися з прикарпатців, серед потерпілих – діти

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...