Мед Атлант

До найкращих книг Форуму видавців увійшла поезія прикарпатця

У Львові відбулася церемонія нагородження Book Forum Best Book Award. Серед нагороджених – поет з Прикарпаття Мирослав Лаюк.

28-річний Лаюк Мирослав народивсяз закінчив “Києво-Могилянську академія”. Вірші та проза автора опубліковані англійською, азербайджанською, литовською, німецькою, польською, чеською та іншими мовами.
У 2016 році був опублікований дебютний роман письменника — «Баборня», що увійшов до «довгих списків» Книги року ВВС-2016. Цього року він закінчив роботу над другим романом — «Світ не створений». Автор зізнається, що для нього переважає мова над сюжетом. Без вагань зазначає, що поезію цінує вище прози, адже вона народжується з образу. Хлопець ділиться своїми емоціями від написання прози і вдало зазначає, що пишучи роман відчував радість та інтерес. А поезія – це не завжди радість.
Мені здається, що сучасне засилля верлібру – це страх здатися банальним, або ж опір попередній традиції. І це не дуже добре, коли зовнішні обставини починають управляти поетом, – сказав Мирослав.
Люди повинні відчувати гордість та непідробну радість, адже чоловіча поезія – це щось надто особливе та чуттєве. Вірші юнака немов живуть своїм життям та підштовхують нас знаходити справжню істину поміж інтонацій та милозвучності.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...